Projectmiddag Taal Vossersschool

  • Geplaatst op
  • Door Carolien Ruijs
  • Geplaatst in basisschool
Projectmiddag Taal Vossersschool

Maandagmiddag 21 maart verzorgt Stichting Kaatje&Mup op aanvraag van Basisschool de Vossersschool een projectmiddag welke in het teken zal gaan staan van taal. Tijdens deze middag, worden zowel de onder- als bovenbouw door elkaar gehusseld, waarna deze in verschillende groepjes worden ingedeeld. Na eerst een korte presentatie van illustrator Carolien Ruijs, over Kaatje, Jeetje, Mup, alle dieren en losse voorwerpen gaan de kids zelf aan de slag.

Kidskleuren kidskleuren1     


Stichting Kaatje&Mup is gevraagd om een bijdrage te leveren aan een projectmiddag van Basisschool de Vossersschool te West-Terschelling. Het doel van dit soort projectmiddagen (welke 1x per maand door de Vossersschool worden georganiseerd) is om kinderen door middel van praktijkvoorbeelden meer te betrekken, waardoor de kinderen al doende in de praktijk leren. Tijdens de projectmiddag Taal op 21 Maart verzorgd door Stichting Kaatje&Mup, gaan de kinderen ervaren hoe het is om illustrator te zijn, een leesboek te schrijven of een poppenkast voorstelling voorbereiden en geven.

Bij de onderbouw gaan de verschillende groepjes na een Kaatje&Mup poppenkast voorstelling aan het werk om hun eigen verhaaltje en bijbehorende poppenkast voorstelling te maken. 
De bovenbouw gaat na een voorgelezen Kaatje&Mup verhaal aan de slag om hun eigen leesboek te schrijven en tekenen. Tijdens deze middag kunnen de kinderen inspiratie opdoen en gebruik maken van bestaande Kaatje&Mup tekeningen en verhaaltjes. 

KMhoek


Een Kaatje&Mup verhaaltje schrijven, tekenen en presenteren, daar gaat het tijdens deze projectmiddag taal op Basisschool de Vossersschool om. 
Aan het einde van de middag presenteert de onderbouw hun eigen Kaatje&Mup poppenkast voorstelling. De verschillende groepjes van de bovenbouw gaan aan de slag met hun eigen Kaatje&Mup verhaal, welke ze op een later moment aan stichting Kaatje&Mup gaan presenteren. 


Een super creatieve middag in het teken van taal, waarbij stimuleren van eigen creativiteit en samenwerken met verschillende leeftijden centraal staan. 
Welk poppenkast verhaal en welk leesboek gaat Carolien Ruijs voor Stichting Kaatje&Mup uitzoeken om professioneel verder uit te werken??

Datum:  21 maart 2015
Tijd:  Middag
Plaats:  West-Terschelling
Locatie:  Basisschool de Vossersschool
Voor wie:  Leerlingen van groep 1 t/m 8

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies