Over Kaatje & Mup

Wij zijn Kaatje en Mup, twee vrolijke stripfiguren.

Kaatje dat ben ik en Mup is mijn allerliefste maar soms wel erg eigenwijze hondje. Samen gaan we regelmatig op vakantie naar Terschelling, waar we afspreken met de stoere eilander Jeetje. Met z’n drieën beleven we hele leuke en spannende avonturen: Jeetje laat ons het hele eiland zien!  

   
  Kaatje
Kaatje is een vrolijke en ondernemend meisje/vrouw, ze geniet en is erg geïnteresseerd in alle dingen welke de natuur en het eiland Terschelling haar te bieden heeft. Vaak moet ze erg om haar hondje Mup lachen, welke echt haar maatje is. Samen met Mup durft ze van alles te ondernemen, waardoor ze vaak leuke avonturen beleefd. Op Terschelling spreken ze vaak af met de stoere eilander Jeetje, welke Kaatje en Mup het hele eiland laten zien. 
   
Mup
Is het hondje van Kaatje, maar ook Kaatje haar grootste vriendinnetje. Heerlijk vind Mup het als ze samen met Kaatje overal mee naartoe mag. Mup kan erg goed naar Kaatje luisteren, het liefste ligt ze lekker bij haar op schoot. Dit gebeurd helaas niet zo vaak, omdat Kaatje altijd wel iets aan het doen is. Als Mup samen met Kaatje buiten is, dan doet Mup vaak net alsof ze Kaatje niet hoort, dan is er namelijk iets veel leukers te beleven dan braaf bij Kaatje te blijven. Kaatje roept vaak, nee Mup hier blijven. Maar toch rent Mup dan weg. Waardoor ze Kaatje op deze manier meeneemt om allerlei avonturen samen te beleven. Mup is gek op Jeetje, elke keer als Mup hem ziet rent ze keihard naar hem toe. Ze rent dan veel rondjes om Jeetje heen en springt dan tegen Jeetje op. Wat trouwens niet mag van Kaatje. Mup vindt het helemaal super als ze mee mag rijden met de stoere jeep van Jeetje. 
 
   
Jeetje
Is een echte eilander, hij woont al heel z'n leven op Terschelling en is er zelfs geboren.
Hij is een goede vriend van Kaatje en Mup. Jeetje vind het helemaal leuk als Kaatje samen met Mup weer naar Terschelling komen.
Jeetje weet heel veel over het eiland en de natuur te vertellen, de bijzonder plekjes, de leuke dingen wat je allemaal kan doen en nog zoveel meer.
De stadse Kaatje komt van de wal en Jeetje moet soms erg om haar opmerkingen over dingen welke ze niet weet lachen.
Kaatje heeft nog veel te leren en ze hangt aan Jeetje zijn lippen bij alles wat hij haar weet te vertellen. 

 

Kledingkast Kaatje & Jeetje 
Zowel Kaatje als Jeetje hebben hun eigen kledingkast met hierin verschillende kleding. Net zoals ieder ander denken Kaatje en Jeetje ook na welke kleding ze die dag aan doen. Zo heeft Kaatje bijvoorbeeld mooie slippers en Jeetje een stoer t-shirt.
Ze hebben alleen nog geen mooie winterjas. Help jij mee om er eentje voor Kaatje en Jeetje te ontwerpen?

         Kledingkast Kaatje                    Kledingkast Jeetje

  

Naast Kaatje, Jeetje en Mup zijn er ook andere dieren die in de tekeningen voorkomen.
Bijvoorbeeld een zeester, een krab, 2 verschillende meeuwen, strandlopertjes, een zeehond en een paard.

  


Maar ook losse voorwerpen zoals een strandpaal, zandkasteel,
bolderkar, strandbal, een zeilboot, beachbal set en een stoere jeep.
Allemaal dingen welke Kaatje, Jeetje en Mup tijdens hun avonturen op het eiland
gebruiken of tegenkomen.

    

Er is meer dan genoeg te zien en te beleven op Terschelling. 
Nog lang niet van alles is een Kaatje&Mup versie gemaakt. 
Help je mee met het ontwerpen van nieuwe dieren en voorwerpen?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies