De illustrator

Mijn naam is Carolien Ruijs en ben opgegroeid in de randstad, sinds 1 oktober 2013 woon ik samen met mijn hondje Joy op Terschelling.

Tijdens de economische crisis belandde mijn leven in zwaar weer. In deze periode ben ik als uitlaatklep veel gaan tekenen. Veel verdriet, boosheid, lastige veranderingen maar uiteindelijk ook over de leuke dingen zoals bv de lol met m'n 'nichtjes' tekende ik van me af. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds veel plezier om de dingen van alledag in Kaatje&Mup stijl lekker van me af te schetsen.

    

Ik wilde al heel lang een eigen hondje. Maar doordat ik eerst een drukke baan en later een eigen onderneming had, was ik hiervoor veels teveel van huis waardoor dit helaas niet mogelijk was. Nu lag de situatie anders en werd ik na lang wikken en wegen het trotse bazinnetje van mijn liefste muppie, Joy!

 

Ik woonde in de drukke randstad, tijdens die moeilijke periode kwam ik al vrij snel voor de allereerste keer op Terschelling. Als stadse 'Kaatje' ging er op Terschelling een hele nieuwe wereld voor me open! 

  

Op Terschelling tekende ik spontaan heel veel leuke en vrolijke tekeningen, maar eenmaal weer thuis in de randstad lukte mij dit niet meer. Tijdens een vakantie op Terschelling in de zomer van 2013 hakte ik zittend in de natuur van Terschelling de knoop door om mijn Kaatje&Mup droom achter na te gaan. Wat tevens ook een keuze voor m'n gezondheid was in combinatie met het maken van een nieuwe start. Helaas wel ver weg van mijn dierbaren aan de wal, het was geen makkelijke keuze. Maar m'n tekeningen gaven mij die zomer het antwoord, Kaatje&Mup horen blijkbaar op Terschelling thuis! 

   

Ook al is de wal op sommige momenten wel heel ver weg, Terschelling is een heerlijke en fijne woon- en werkplek. Waar ik naast alles wat Terschelling te bieden heeft, ook in alle rust en dichtbij een super fijne inspiratiebron op een fijne manier aan m'n Kaatje&Mup droom kan werken.

 

Hierbij wens ik jullie heel veel plezier met Kaatje&Mup en ik hoop dat jullie hier net zoveel plezier aan gaan beleven als dat ik dat ook doe. Ik leer nog steeds elke dag van Kaatje&Mup en van de avonturen samen met Jeetje, welke trouwens niet 1 specifiek persoon is, inspiratie voor Jeetje haal ik uit mijn omgeving en kan alles en iedereen zijn. Van een voorbijganger tot een kind op het strand welke aan het vliegeren is.

Het geluk zit hem in de simpele dingen,
in simpele Kaatje&Mup belevenissen......

Ik hoop met jullie steun nog heel veel meer Kaatje&Mup belevenissen te kunnen gaan uitwerken.

Liefs van Terschelling,
Carolien en een poot van Joy.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies